Apenpokkenvirus

Het apenpokkenvirus is voor het eerst in Nederland vastgesteld bij een persoon. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVM.


Pin Op Nuno

Monkeypox vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd is een virusinfectie die vooral in West- en Midden-Afrika voorkomt.

. Het leidde op sociale media tot. We moeten ons. Hoe het komt dat het zeldzame virus zich plots meer.

Het virus komt vooral voor in tropische regenwouden van Centraal-en West-Afrika. Apenpokkenvirus blijft zich verspreiden in Europa ook België zet zich schrap. De ziekte verloopt bij mensen meestal mild.

Net zoals de. Soms komt er een reiziger uit die regio naar Europa met deze ziekte. Dat meldt Isabel Brosius van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen in Laat.

Het apenpokkenvirus afgekort als MPV of MPXV is een zoönotisch virus dat apenpokken veroorzaakt bij zowel mensen als dieren. Dat meldt viroloog Emmanuel André en wordt bevestigd door Marc Van Ranst. Sinds begin deze maand zijn al enkele tientallen besmettingen geteld in verschillende Europese en Noord-Amerikaanse landen.

Deze zoönose ziekte die van dier op mens kan overgaan komt vooral voor bij knaagdieren in Afrika. In België zijn al veertien bevestigde besmettingen met het apenpokkenvirus en één waarschijnlijk geval vastgesteld. Er is een vierde geval van besmetting met het apenpokkenvirus in België vastgesteld ditmaal in Wallonië.

Dagelijks meer en meer patiënten Ook in België blijven mensen besmet geraken met het apenpokkenvirus. Dat meldt gezondheidsinstituut Sciensano woensdag. In ons land is een eerste besmetting met het apenpokkenvirus vastgesteld.

In verschillende Europese landen en in Amerika duikt het Apenpokkenvirus op. De eerste besmettingen met het apenpokkenvirus in België zijn terug te brengen tot een festival voor homomannen. De drie reizigers die van de trein in Gent-Sint-Pieters gehaald werden en mogelijk met apenpokken besmet waren hebben negatief getest op het virus.

Elke dag zien we hier meer en meer patiënten zegt Patrick Soentjens van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in De ochtend op Radio 1. Het virus behoort tot de familie Poxviridae waartoe ook het inmiddels uitgeroeide pokkenvirus behoort. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Maar hoe gevaarlijk. Dat komt normaal gesproken in Afrika voor en zorgt voor koorts spierpijn en ernstige huiduitslag.


Confidence To Deploy Ai With World Class Training Data Home Based Jobs Part Time Jobs Remote Jobs


Pin Op Nuno


Pin Op Nuno


Pin Op Nuno

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel